Almanya

Categories: VizeTags:

Almanya Schengen Vizesi ile ilgili en kapsamlı sayfaya hoş geldiniz. Sayfamızda, Almanya vizesi ile ilgili vize çeşitleri, vize evrakları, doldurulması gereken formlar ve vize hakkında ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü bilgiye ulaşabileceksiniz. Sitemizde bulunan Almanya vizesi başvuru bilgileri, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin Türkiye’de bulunan büyük elçilikleri, konsoloslukları ve yetkili birimleri tarafından bildirilmiş bilgilerdir. Bu bilgilerde bazı dönemlerde değişiklik olması olasıdır. En güncel bilgilere sitemizi takip ederek sahip olabilirsiniz.

Vize süreci oldukça profesyonel şekilde yürütülmesi gereken bir süreçtir. Vize başvurusunda bulunmadan önce gerekli hazırlıkların doğru şekilde yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Vize işlemleriniz ile ilgili olarak her zaman vize ekibimiz ile görüşebilirsiniz.

Hangi Pasaport Türleri Almanya Vizesine Başvurmalıdır?

Almanya Hükümeti Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ancak Hususi pasaport (yeşil pasaport), Hizmet pasaportu (gri pasaport) ve Diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeye tabi değillerdir.Almanya Schengen vizesine üye bir ülkedir.

Almanya vizesi ile diğer Schengen ülkeleri ziyaret edilebilir. Ancak Almanya’dan vize alarak diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyenler öncelikle Almanya’ya giriş yapmak zorundalardır. Almanya vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine direkt giriş yapılamamaktadır. Vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. Başvuru esnasında başvuru sahiplerinden parmak izi alınmaktadır. Fakat 12 yaş altı çocukların, fiziksel olarak parmak izi vermeye müsait olmayanların ve resmi davetle seyahat edecek olan hükümet üyelerinin parmak izi zorunluluğu yoktur.

Süresine Bağlı Olarak Almanya Vize Türleri

Almanya Vize türleri, seyahat edecek kişinin seyahat süresine bağlı olarak değişiklik gösterir. 90 gün ve üzeri Almanya’da kalma amaçlı olarak seyahat etmeye izin veren vize türüne Uzun Dönem Vize, 90 gün ve daha kısa süreli seyahat etmeye izin veren vize türüne ise Kısan Dönem Vize olarak adlandırılır. Uzun dönem vize aynı zamanda oturum vizesi olarak da adlandırılır.

Ticari ziyaretler ve fuar ziyaretleri, turistik amaçlı geziler, aile veya yakın ziyaretleri, spor – sanat – organizasyon -etkinlik amaçlı vb. ziyaretler Kısa Dönem Vize kapsamında değerlendirilir. Bu vize türü Schengen vizesi olarak da adlandırılır ve bu vize ile Schengen ülkelerinin hepsi ziyaret edilebilir. Bu vize ile oturum ve çalışma hakkı kazanılamaz.

Kısa Dönem Almanya Schengen Vizesi ( 90 Gün ve Daha Kısa Vizeler)

  • Turistik Almanya Vizesi
  • Ticari Almanya Vizesi ( İş, Fuar Ziyaretleri)
  • Almanya Aile, Yakın, Akraba, Arkadaş Ziyaret Vizesi
  • Almanya Kültürel Etkinlik, Kongre, Sportif Etkinlik Vizesi
  • Almanya Kısa süreli Staj ve Eğitim Vizesi
  • Almanya Transit Vizesi

Not: Yukarıdaki vize türleri için başvuruların yetkili vize başvuru merkezlerine veya seyahat acentelerine yapılması gerekmektedir. Bu vize türleri doğrudan konsolosluklar tarafından kabul edilmemektedir.

Uzun Dönem Almanya Schengen Vizesi ( 90 Gün ve Daha Uzun Vizeler)

Almanya Ulusal Vizesi, D, olarak adlandırılan bu vize türü, 90 günden / 6 aydan fazla sürecek olan konaklama ve ikamet için başvurulması gerekli vize türüdür ve D vize türü olarak kodlanmıştır. Ulusal Vize (D) genellikle 90 gün olarak verilir, bazı durumlarda ise 1 yıllık verilir. Bu vize türü ile ülkeye giriş yapıldıktan sonra oturum izni alınması gerekmektedir.

Almanya Ulusal vizesi başvuruları doğrudan konsolosluğa yapılan vize türüdür. Bazı durumlarda randevu alınması aşamasında, vize başvuru noktası olarak, vize başvuru merkezleri de atanabilmektedir.

  • Almanya’da Aile Birleşimi
  • Almanya’da Çalışmak
  • Almanya’da İş Aramak
  • Almanya’da Au Pair
  • Almanya’da Bilim ve Araştırma
  • Almanya’da Gönüllü Sosyal Hizmetler
  • Almanya’da burslu veya Ücretli Üniversite Öğrencisi olmak
  • Almanya’da uzun süreli staj yapmak
  • Almanya’da uzun süreli dil kursu
  • Almanya’da İstisna Akdi Çerçevesinde Sözleşmeli İşçi
  • Almanya’da Evlenmek

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Vizesi işlemlerinin sağlıklı şekilde yürümesi ve başarılı şekilde sonuçlanması için adım adım “Almanya Vizesi Nasıl Alınır?” basamaklarının takip edilmesi önemlidir.

  1. Almanya’ya yapılacak seyahatin amacı belirlenmeli : Yapılacak seyahatin amacının belirlenmesi çok önemlidir. Seyahat amacına bağlı olarak başvuru yapılması gereken vize türü değişiklik göstermektedir.
  2. Seyahat amacına göre vize türüne karar verilmeli : Seyahat amacına göre vize türünün belirlenmesi, belirlenen vize türü ile ilgili olarak hazırlanması gereken belgelerde farklılıklar gösterecektir. Bundan dolayı doğru vize türü belirlenmesi önemlidir. Ayrıca, vizeye başvuru yapacak kişinin iş durumu,mesleği, iştigal konusu da önemlidir.
  3. Vize türüne göre gerekli olan belgeler hazırlanmalı: Her vize türü başvurusu için hazırlanması gerekli olan ortak belgeler olduğu gibi, vize türüne bağlı olarak hazırlanması gerekli olan farklı belgeler de vardır. Vize türünüze uygun belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, talep edilen belgelerden farklı olarak konsolosluk ek belge talep edebilir. 20 Yılı aşkın tecrübeye sahip acentamız, tecrübesi sayesinde sizleri doğru şekilde yönlendirerek, maddi ve zaman kaybına uğramadan vize başvurunuzu tamamlamış olursunuz.
  4. Vize Başvurusu için randevu alınması: Vize evrakları hazırlandıktan sonra sistem üzerinden online randevu alınması gerekmektedir. Randevu işlemlerimiz vize ekibimiz tarafından alınmaktadır.
  5. Vize Evraklarının Teslim Edilmesi: Randevu gün ve saatinde konsolosluk vize merkezinde vize başvuru evrakları verilerek başvuru işlemi tamamlanmış olur. Eğer son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen vizesi alınmış ve parmak izi (VIS) konsolosluk sistemine kaydedilmiş ise, başvuru sahibinin başvuru esnasında bulunmasına gerek yoktur.

Almanya konsolosluğu, vize başvuru işlemlerinin daha kolay yapılabilmesi için, İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa, Antalya ve Gaziantep’te Almanya Vize Başvuru merkezlerini, vize başvurularını kabul etmeleri için yetkilendirmiştir.

Gerekli Belgeler

Meslek gruplarına göre hazırlanması gerekenler liste halinde aşağıda verilmiştir.